Vraag / antwoord

Zondag 14 mei 2006

Vraag:
Ik heb afgelopen week te horen gekregen dat mijn schildklier te langzaam werkt.
Ik ben naar de huisarts gegaan omdat ik klachten kreeg met wandelen. Ik oefen voor de Nijmeegse 4 daagse. De ene week liep ik met gemak 42 km en de andere week kon ik nog geen 10 km lopen. Ik werd koud bleek en misselijk en trillen + verhoogde hartslag. Heb vandaag voor het eerst thyraxtabletten gehad en mag ik nog niet wandelen. Volgens de huisarts moet ik over een week wel weer kunnen wandelen en zal Nijmegen waarschijnlijk geen probleem zijn.
Is het verstandig dat ik weer zulke lange afstanden ga lopen en is Nijmegen nog wel verstandig?
G

Antwoord:
Zondag 17 september 2006
Als je goed ingesteld bent met thyrax kun je prima de vierdaagse lopen. Ikzelf loop al sinds 5 jaar lange afstanden en heb al enige vierdaagses gelopen met goed resultaat. Ik gebruik al ongeveer 20 jaar thyrax.
Onlangs heb ik een 80 km. tocht gelopen en daarvoor heb ik mijn medicijnschema enigszins aangepast. Je kunt mijn verhaal lezen op de site bij de ervaringen.
Klik hier.
G
__________________________________________________________________________
Dinsdag 28 februari 2006

Vraag:
Ik heb de ziekte van Graves en ben daarvoor behandeld met 2x de radioactieve capsule. Gebruik nu thyrax en merk dat ik sinds ik 2 tot 3x in de week in fitness centrum sport
(cardio en gewichten) steeds iets meer thyrax nodig heb. TSH geeft dit aan.
Nu krijg ik de thyrax dosis al 5 jaar slecht afgesteld. Vooral de TSH waarde schommelt erg en mijn T3 waarde is constant te laag. (Heb ook 1jaar cytomel geprobeerd zonder succes, T3 bleef te laag). Komt dit door meer spiermassa cq meer beweging?
K

Antwoord:
__________________________________________________________________________
Zondag 5 februari 2006

Vraag:
Ik heb een te snel werkende schildklier (5 mg Strumazol/net radioactieve jodium gehad) en kamp met 40 kg overgewicht. Ik sport redelijk veel (cardio/spinning 3/4 keer p/w), beweeg verder voldoende. Wat zou ik anders kunnen/moeten doen? Behalve natuurlijk supergezond gaan leven, geen koekje of snoepje meer. Wie heeft er nog meer met dit bijltje gehakt?
I

Antwoord:
Zondag 12 februari 2006
Ik denk dat je op de sportschool waar je traint moet vragen of ze een own zone test met je willen doen. Dat houdt in dat ze kunnen kijken waar jou belastbaarheid ligt. Zo kun je op een goede hartslag trainen. Als je namelijk te hoog in je hartslag zit, zal je meer suikers dan vet verbruiken. Ook zou ik je krachttraing adviseren omdat spiermassa je energieverbruik in rust zal verhogen. Goed op je voeding letten en daar mag best eens een dag tussen zitten met wat lekkers!!! succes .
D